Rozbite kolety schabowe układamy na stolnicy i na każdy wykładamy farsz z sera i pora, które zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami, tak aby farsz nam nie wypłynął. Przygotowane roladki schabowe obsmażamy na patelni z olejem z każdej strony na złoty kolor.
Bierzemy garnek, w którym roztapiamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w paski pieczarki i smażymy, dodając około pół szklanki wody, tak aby się trochę podusiły. Do pieczarek dodajemy serek topiony, doprowadzamy do jego rozpuszczenia, i tak dusimy wszystko jeszcze około 10 minut.
Po upływie tego czasu ściągamy pieczarki z ognia i za pomocą blendera mielimy wszystko na kremową konsystencję. Roladki schabowe z porem przekładamy do naczynia, najlepiej żaroodpornego, następnie zalewamy je sosem serowo-pieczarkowym i wstawiamy do piekarnika.
Prev Post
Comments are closed.