Najpyszniejsze roladki schabowe jakie jadłam. Schab, por, czosnek, pieczarki… aż ślinka leci na sam widok

Rozbite kolety schabowe układamy na stolnicy i na każdy wykładamy farsz z sera i pora, które zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami, tak aby farsz nam nie wypłynął. Przygotowane roladki schabowe obsmażamy na patelni z olejem z każdej strony na złoty kolor.

W następnej kolejności przygotowujemy sos pieczarkowo-serowy.

Bierzemy garnek, w którym roztapiamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w paski pieczarki i smażymy, dodając około pół szklanki wody, tak aby się trochę podusiły. Do pieczarek dodajemy serek topiony, doprowadzamy do jego rozpuszczenia, i tak dusimy wszystko jeszcze około 10 minut.

Po upływie tego czasu ściągamy pieczarki z ognia i za pomocą blendera mielimy wszystko na kremową konsystencję. Roladki schabowe z porem przekładamy do naczynia, najlepiej żaroodpornego, następnie zalewamy je sosem serowo-pieczarkowym i wstawiamy do piekarnika.

Pieczemy roladki w temperaturze 160 stopni przez 30 minut, do uzyskania soczystego i miękkiego mięsa. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!