You might also like
Następnie gotujemy ryż na półtwardo. Następnie kroimy cebulę na małe kawałki, ścieramy na tarce z drobnymi oczkami marchewkę i podsmażamy wszystko na patelni. Następnie mieszamy warzywa z ryżem, dodajemy także mięso mielone i doprawiamy całość ulubionymi przyprawami. Tak przygotowanym farszem napełniamy liście kapusty. Zawijamy je jak tradycyjne gołąbki.
Gotowe roladki układamy na lekko wysmarowanej masłem blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Przygotowane roladki podlewamy połową szklani wody i przykrywamy folią, następnie wstawiamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
W tym celu drobno siekamy pomidory, ścieramy ser na drobnych oczkach tarki, siekamy pietruszkę, przeciskamy czosnek przez praskę i łączymy wszystkie składniki. Po wymieszaniu wszystkich składników dodajemy śmietanę, przyprawy i ponownie wszystko mieszamy.
Comments are closed.