Będą je uwielbiać wszyscy Twoi goście: Łatwy i szybki przepis na sałatki z kapusty.

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Kolendra i koperek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć. Ogórek i kapustę należy pokroić w paski. Umieść wszystkie składniki w misce. Dodać posiekany koperek, kolendrę i sól. Ugotowane jajka należy oddzielić – żółtko i białko muszą być oddzielone. Białka pokroić na małe kawałki, a następnie rozgnieść żółtka widelcem.

Białka umieścić w misce z pozostałymi składnikami. Następnie umieścić żółtka w osobnej misce. Następnie dodać śmietanę, olej i musztardę. Połączyć składniki i dobrze wymieszać. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!