You might also like
Na początku zmiel na gładką masę twaróg z dodatkiem jajek i obu rodzajów cukru (puder i wanilinowy). Następnie dosyp skrobię i jeszcze raz całość zamieszaj.
Po przygotowaniu wstępnie masy serowej zetrzyj na tarce skórkę z cytryny, a rodzynki namocz w gorącej w wodzie przez około 5 minut. Po tym czasie odcedź rodzynki i dodaj je, wraz ze startą skórką do masy serowej.
Wcześniej przygotowaną blachę wyłóż dokładnie papierem do pieczenia i przełóż do niej ciasto. Równomiernie rozprowadź je łyżką.
Piecz 45 minut w 190 stopniach. Po upływie czasu wyłącz grzanie i bez otwierania drzwiczek trzymaj ciasto w piekarniku jeszcze przez 10 minut. Po upływie wskazanego ciasto wyjmij upieczoną masę twarogową z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
W tym celu w rondelku roztop masło z 2 łyżkami cukru pudru. Gdy mieszanina stanie się jednorodna dodaj śmietanę i zagotuj. Na koniec dodaj kakao i gotuj przez około 3-4 minuty. Uważaj by nie doprowadzić do wrzenia.
Po ostygnięciu sernika polej go czekoladą ze wszystkich stron. By sobie pomóc możesz użyć specjalnego pędzelka.
Comments are closed.