Jest to wspaniały przepis łączący czekoladę i delikatny krem. To zachwycający deser.

Wymieszaj w misce mąkę, kakao w proszku, sól i proszek do pieczenia.

W osobnej misce wymieszaj śmietanę, cukier, olej i jajka. Ubijaj do uzyskania jasnej i puszystej masy.

Połącz zawartość obu misek. Mieszaj, aż dobrze się połączą. Przełóż ciasto do miski wyłożonej papierem pergaminowym.

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz ciasto przez 12-15 minut w rozgrzanym piekarniku. Pozwól ciastu ostygnąć w piekarniku. Obróć ciasto na drugą stronę i ostrożnie usuń papier do pieczenia. Ostrym nożem ponacinaj boki tortu i podziel go na cztery równe części.

Przygotuj syrop i nasącz każdy z nich. Aby zrobić syrop, dodaj 50 g cukru do 100 ml wrzącej wody. Mieszaj mieszankę, aż do całkowitego rozpuszczenia. Gotuj przez ok. 2 minuty. Odstaw do ostygnięcia na kuchence. Można dodać 2 łyżki stołowe brandy lub koniaku.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!