You might also like
To przepyszne danie możesz podać na przystawkę lub jako dodatek do obiadu. To niezwykle aromatyczne danie składa się z niewielu składników.
Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Czosnek obierz z łupin i pokrój w cienkie plasterki.
Na patelnię wlej łyżkę oliwy z oliwek, dodaj posiekany w plasterki czosnek i papryczkę chili. W zależności od tego ile chili dodasz danie może być bardzo ostre lub jedynie lekko pikantne. Dostosuj stopień ostrości do preferencji domowników.
Całość smaż na niewielkim ogniu przez około półtorej minuty. Następnie dodaj pieczarki, posól i dokładnie wymieszaj. Całość smaż na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Gdy pieczarki puszczą wodę i staną się miękkie, dodaj pół szklanki białego, wytrawnego wina. Całość podgrzewaj jeszcze przez 5 minut, dzięki czemu alkohol odparuje. Natkę pietruszki drobno posiekaj i dorzuć na patelnię.
Comments are closed.