You might also like
Najpierw przygotujmy masę. Do dużej miski należy wlać śmietanę i ubić ją na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej skondensowane mleko oraz twaróg, cały czas ubijając.
Do powstałej masy dodajemy orzechy, możesz je wcześniej zmielić lub dodać w całości, jeżeli chcesz, aby chrupały w cieście. Herbatniki kruszymy bardzo drobno, jest to idealne zadanie dla dzieci.
Wykładamy foremkę papierem do pieczenia, a następnie połowę masy z herbatników układamy na naszej formie, tworząc spód naszego pysznego ciasta.
Teraz układamy warstwę kremu. Na krem wykładamy drugą połowę herbatników i ponownie warstwę kremu. Ładnie wyrównujemy górę naszego ciasta i odstawiamy do lodówki.
Odkładamy na 2-3 minuty, aby nieco przestygła. Wyciągamy ciasto z lodówki i polewamy je obficie polewą. Teraz najtrudniejsza cześć.
Comments are closed.