Snickers bez pieczenia – pyszny deser, każdy mnie pyta o ten przepis: Smak tego ciasta jest nie do opisania.

Najpierw przygotujmy masę. Do dużej miski należy wlać śmietanę i ubić ją na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej skondensowane mleko oraz twaróg, cały czas ubijając.

Do powstałej masy dodajemy orzechy, możesz je wcześniej zmielić lub dodać w całości, jeżeli chcesz, aby chrupały w cieście. Herbatniki kruszymy bardzo drobno, jest to idealne zadanie dla dzieci.

Mieszamy pokruszone herbatniki z kakao. Do naszego ciasta wlewamy śmietanę oraz roztopione masło. Dokładnie mieszamy, tworząc gładką masę.

Wykładamy foremkę papierem do pieczenia, a następnie połowę masy z herbatników układamy na naszej formie, tworząc spód naszego pysznego ciasta.

Teraz układamy warstwę kremu. Na krem wykładamy drugą połowę herbatników i ponownie warstwę kremu. Ładnie wyrównujemy górę naszego ciasta i odstawiamy do lodówki.

W tym czasie możemy przygotować polewę. Podgrzewamy śmietanę 36%, a następnie rozpuszczamy w niej naszą czekoladę. Mieszamy aż powstanie gładka masa.

Odkładamy na 2-3 minuty, aby nieco przestygła. Wyciągamy ciasto z lodówki i polewamy je obficie polewą. Teraz najtrudniejsza cześć.

Ciasto musimy odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!