Sprawdzone przepisy: Seler (korzeń) – warzywo charakteryzujące się bogactwem witamin i minerałów.

  • cukrzyca,
  • nadciśnienie,
  • słaba odporność organizmu,
  • otyłość, niekontrolowany apetyt,
  • reumatyzm,
  • dla zdrowych kości,
  • zaburzenie wzrostu u dzieci i młodzieży,
  • zmęczenie, stres,
  • jako naturalny antybiotyk,
  • w celu złagodzenia kaszlu,
  • zaburzenia hormonalne,
  • profilaktyka nowotworów układu pokarmowego,
  • zaburzenia rytmu serca,
  • obrzęki,
  • wysoki poziom cholesterolu i trójglicerydów.

Już 100 g startego selera dziennie może przyczynić się do znaczącego obniżenia poziomu złego cholesterolu w organizmie (10-20%). W przypadku cukrzycy dobre wyniki można dzięki temu korzeniowi uzyskać już po miesiącu jego spożywania.

Przygotuj sam syrop z selera według domowego i sprawdzonego przepisu

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!