You might also like
Mikserem ubij dokładnie masło, aż będzie jasne i puszyste, a następnie dodaj sól oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj i stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto musi być gładkie o jednolitej konsystencji.
Gdy ciasto będzie gotowe, uformuj z niego kulę, owiń ją folią spożywczą i na ok. 40 minut włóż do lodówki. Po upływie tego czasu wyjmij je i przekrój na dwie równe części.
Następnie rozwałkuj jedną połowę ciasta na posypanej mąką stolnicy.
Kolejnym krokiem będzie przygotowanie nadzienia. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj obrane jabłka i posyp je wanilią oraz cynamonem. Twaróg natomiast połącz ze śmietaną, cukrem oraz jajkiem. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem i umieść na niej rozwałkowane ciasto (żeby za bardzo się nie kleiło możesz dodatkowo posypać je mąką).
Comments are closed.