You might also like
Przygotowanie ciasta należy rozpocząć od zrobienia trzech ciast. Każde z nich składa się z trzech białek, 2,5 łyżki cukru, łyżki mąki i 50 g zmielonych orzechów, na przykład przy pomocy blendera.
Białka należy ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać powoli cukier i kontynuować ubijanie. Kolejnym krokiem jest dodanie mąki oraz orzechów i wymieszanie całości aż do uzyskania jednolitej masy.
Na blaszce do pieczenia wykładamy pergamin i smarujemy odrobiną oleju roślinnego. Wykładamy na nim równomiernie ciasto i wkładamy do piekarnika na 20 minut do temperatury 170 stopni.
Teraz należy przygotować krem. Wszystkie żółtka mieszamy z 10 łyżkami cukru, pozostałą mąką, mlekiem i cukrem waniliowym. Składniki umieszczamy w garnku i stawiamy na niedużym ogniu, cały czas mieszając, by krem się nie przypalił. Krem musi się zagotować.
Comments are closed.