Włoskie Ciasto – deser, który pokochają najwięksi miłośnicy słodkości. Przepis.

Pomyślisz, że to zwykła szarlotka – doczytaj przepis do końca! Dowiesz się co odróżnia ją od tej zwykłej, którą znasz. Włosi opracowali nowy patent, który przeczytasz w tym opisie – na prawdę warto.

Gdy przeczytasz ten przepis i go wykonasz – już nigdy nie kupisz nic gotowego. Warto piec samemu – wiesz co jesz. Bez konserwantów i innych spulchniaczy i wypełniaczy smaku. Do dzieła!

Składniki:

  • 180 g mąki pszennej;
  • 4 jabłka;
  • 2 żółtka;
  • 140 g cukru;
  • 50 g masła;
  • 125 ml mleka;
  • 4 g proszku do pieczenia;
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!