Włoskie Ciasto – deser, który pokochają najwięksi miłośnicy słodkości. Przepis.

Na początek ze 140 g cukru odsyp 3 łyżki do oddzielnego naczynia – wykorzystasz go później. Możesz zacząć ubijać żółtka z większością cukru. To długi proces. Piana musi stać się praktycznie biała – to znak ze cukier rozpuścił się w masie a żółtka dobrze się ubiły.

Przystąp do roztopienia masła . Możesz to zrobić w garnku lub mikrofali. Lekko przestudź i dodaj do masy ciągle mieszając do połączenia się składników.

Dodaj również mleko i wszystko dokładnie wymieszaj. Do powstałej masy dodaj przesianą mąkę proszkiem do pieczenia. Dodawaj ją powoli i mieszaj – unikniesz wtedy grudek.

Gdy ciasto będzie gładkie wylej je do wcześniej przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!