Sycąca zupa z serem i grzybami – Każdy kto jej smakuje, prosi o dokładkę. Domownicy zjedli cały garnek w jeden dzień.

Prowadzisz aktywny tryb życia? Brakuje Ci czasu na gotowanie a jednocześnie lubisz dobrze zjeść? Mamy dla Ciebie idealną propozycję!

Zupa, ale nie klasyczny rosół czy pomidorowa. Zupa z serem i grzybami! To dopiero musi być smak!

Jest prosta w przygotowaniu, nie zajmuje dużo czasu a przy tym wszystkie składniki masz w lodówce. Dobrze poszukaj!

Potrzebujesz kilka sztuk pieczarek ( około 7-8 sztuk), 250 gram serka topionego o smaku śmietankowym, 3-4 ziemniaki, 1 marchewkę i cebulę oraz olej do smażenia.

Co dalej?

Posiekaną cebulkę podsmaż do zarumienienia, następnie dodaj pokrojone pieczarki i startą marchewkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wielkość kostki zostawiamy twoim preferencjom.

Owe pokrojone ziemniaczki dodaj do smażących się na patelni reszty składników. Smaż wszystko przez kilka minut, później przełóż warzywa do garnka zalewając je bulionem, ewentualnie wodą.

Całość powinna się gotować niecały kwadrans. Do zupy dodaj serek śmietankowy topiony. Zupę mieszaj do czasu roztopienia się sera.

Nie zapomnij o przyprawach! Sól i pieprz jest obowiązkowa, jeśli lubisz coś innego – śmiało dodaj. Zupa gotowa. Idealnie ona skomponuje się z grzankami czosnkowymi.

Jeśli jesteś miłośnikiem sera, możesz posypać zupę dodatkową jego warstwą.

Dla miłośników warzyw, którym jest za mało kilka ziemniaków i marchewki proponujemy dodać swoje ulubione – kalafior, brokuł czy seler optymalnie wpiszą się w smak potrawy.

Oczywiście zupę można podawać również w wersji kremu – zmiksowanej z dodatkiem śmietany.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!